Valmista yksi pellillinen sokerikakkua. Valmista valkosuklaamousse ja kaada se kakkupohjan päälle. Peitä kakku kelmulla ja nosta se jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Valmista mustikkamarmeladi. Kaada jäähtynyt mustikkamarmeladi kakun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
Valmista toinen pellillinen sokerikakkua ja toinen annos valkosuklaamoussea. Kaada mousse ensimmäisen kakkulevyn päälle. Nosta toinen kakkupohja moussen päälle. Peitä kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään noin kuudeksi tunniksi.
Valmista ja täytä macaronit. Levitä italialainen marenki kakun päälle, polta pinta kaasupolttimella. Koristele kakku vadelmakastikkeella, mustikoilla, praliinilla ja vadelmilla. Nostele lopuksi macaronit kakun päälle. Viimeistele tuoreella mintulla.
4 munaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoa
1,5 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
mustikkamehua
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoiteta kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kumoa taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Paista 175 °C kunnes pohja on kypsä, noin 10 minuuttia. Kostuta jäähtynyt pohja mustikkamehulla.
200 g valkosuklaata
1,5 liivatelehteä
1,5 dl kermaa
3,5 dl kermaa
200 g tuorejuustoa
Pilko valkosuklaa kulhoon. Turvota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna 1,5 dl kermaa kattilassa kiehumispisteeseen. Ota kattila liedeltä ja sekoita liivate kuumaan kermaan. Kumoa kuuma kermaseos suklaan päälle ja anna seistä hetken. Sekoita. Anna jäähtyä silloin tällöin sekoittaen.
Vaahdota 3,5 dl kermaa. Lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Kääntele huoneenlämpöinen valkosuklaaseos kermavaahtoseoksen sekaan.
600 g mustikoita
150 g marmeladisokeria
Hienonna mustikat tehosekoittimessa ja kaada kattilaan. Kiehauta ja lisää marmeladisokeri. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä noin 10 minuuttia. Kuori vaahto. Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi silloin tällöin sekoittaen.
50 g voita
1 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl sokeria
Sulata voi ja sekoita siihen kaurahiutaleet. Levitä seos uunipellille ja paahda 150 °C noin 5 minuuttia, kunnes hiutaleet ovat kullankeltaisia. Sulata sokeri pannulla. Kaada sokeri kaurahiutaleiden päälle, anna jäähtyä. Murskaa praliini tehosekoittimella karkeiksi muruiksi.
400 g pakastevadelmia
2 tl anista
50 g marmeladisokeria
Keitä vadelmia ja anista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää marmeladisokeri ja keitä vielä hetki. Kuori vaahto. Paseeraa kastike ja anna jäähtyä välillä sekoittaen.
3 valkuaista
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
2,5 dl mantelijauhoja
200 g tomusokeria
Erottele valkuaiset kulhoon, lisää ripaus suolaa ja sokeri. Vatkaa, kunnes marenkiin muodostuu huippuja, mutta se on vielä elastista.
Sekoita mantelijauhot ja tomusokeri tehosekoittimessa sileäksi. Kääntele siivilöity jauhoseos varovasti marenkiin pienissä erissä.
Pursota noin 1,5 cm nokareita kevyesti öljytylle leivinpaperille. Kuivata leivoksia kiertoilmauunissa noin tunti. Ota leivokset pois uunista ja lämmitä uuni 130 asteeseen. Paista pellillinen kerrallaan ilman kiertoilmaa uunin alimmalla tasolla, kunnes leivokset alkavat hieman ruskistua reunoilta. Anna jäähtyä hyvin.
Rasiallinen apteekin salmiakkia
100 g tuorejuustoon
0,5 dl tomusokeria
Sulata salmiakki tilkassa kiehuvaa vettä. Sekoita se tuorejuustoon ja tomusokeriin.
0,5 dl puolukoita
100 g tuorejuustoa
0,5 dl tomusokeria
Paseeraa puolukat. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.
4 valkuaista
2,5 dl sokeria
1 dl vettä
Vatkaa valkuaisia kunnes marenkiin muodostuu huippuja, mutta seos on vielä elastista.
Kiehauta sokeri ja vesi kattilassa ja anna kiehua, kunnes seoksen lämpötila on 114 °C.
Valuta kuuma sokeriliemi valkuaisvaahdon sekaan koko ajan vispaten. Vispaa, kunnes seos on huoneenlämpöistä.