Rakkaudesta markkinointiin

Pienestä pitäen on ollut selvää, että minun juttuni on markkinointi. Ei ollut vaihtoehtoja, ei back-up plania. Halusin olla mainostoimistossa töissä, kun kasvan isoksi – piste.

Ihailin mainosalalla olevia kummitätejäni ja halusin mukaan heidän maailmaansa. Pienelle tytölle tuo maailma näyttäytyi loisteliaina mainosvideoina, tapahtumina, julkkiksina ja juhlina. Viimeinen sysäys kohti alaa tapahtui vuonna 1997, kun Michael Jackson esiintyi Olympiastadionilla. Maikkarilla markkinointijohtajana työskentelevä lapsuudenystäväni isä järjesti minut ja ystäväni keikalle kutsuvieraina. Se teki vahvan vaikutuksen. Niin vahvan, että nykyään meistä kumpikin työskentelee markkinointialalla.

Mainosalan todellisuus tietysti eroaa lapsuuteni mielikuvista. Mainostoimistomaailma on myös muuttunut vuosien mittaan melkoisesti. Ikinä en silti ole valintaani katunut – päinvastoin! Kun hyppäsin mukaan markkinoinnin syvään päätyyn, ensi-ihastukseni syveni syvenemistään, kunnes ala vei sydämeni täydellisesti.

Taustalla halu vaikuttaa – ja vaikuttua

Rakkauteni taustalla on halu vaikuttaa ja viestiä, halu olla mukana tekemässä suurta. Sillä sitä se on, kun tehdään oikeita asioita oikeassa järjestyksessä, vaikka pieninkin askelin.

Joka päivä vaikutun luovien kollegoideni työn jäljestä ja lahjakkuudesta, joka päivä huomaan törmääväni uuteen haasteeseen ja oppivani uutta. Parasta ovat ihanat asiakkaat, joiden kanssa yhdessä pääsee uppoutumaan eri aloihin, tuotteisiin ja palveluihin.

Markkinoinnissa saan rakastua aina uudelleen – brändeihin, asiakkaisiin ja tiimeihin. Kun niihin pääsee tarpeeksi sisään, ne ottaa omakseen. Niistä tulee osa elämää.

Markkinointi on luovuutta ja oivalluksia. Se on dataa, mittaamista, tutkimuksia ja strategiaa. Segmentointia, konseptointia, kanavien valintaa ja sisältöä. Se on myös asiakkuuksien hoitoa, verkostoitumista, tiimityötä ja kommunikointia, prosesseja, tulosvaikutuksia ja johtamista – ja paljon, paljon muuta. Parhaimmillaan saamme aikaan lopputuloksen, joka pysäyttää, puhuttaa ja aiheuttaa toimintaa.

Minulle markkinointi on intohimo. Se sytyttää ja pitää minut käynnissä. Jokainen päivä on erilainen, ainutlaatuinen haaste. Joka päivä saan laittaa itseni peliin täydellä sydämellä. ❤