Punajuuri-raparperrier

Punajuuri-raparperrier

1,5 l vettä
2 punajuurta
3 isoa raparperinvartta
1 dl kotimaista hunajaa
1 kapseli maitohappobakteereita (esim. Gefilus)
(nokare hiivaa)

Pese 2 litran lasipurkki ja kansi huolellisesti ja huuhtele kiehuvalla vedellä.
Keitä 1,5 l vettä, kaada purkkiin ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Kuori ja raasta punajuuret; pilko ja murskaa raparperit. Lisää ne molemmat purkkiin. Sekoita joukkoon hunaja. Avaa maitohappobakteerikapseli ja ripottele sen sisältö purkkiin. (Lisää halutessasi hiiva). Sekoita hyvin puhtaalla lusikalla.
Sulje purkin kansi ja jätä huoneenlämpöön kolmeksi päiväksi. Availe kantta silloin tällöin, jotta mahdollinen paine pääsee tasaantumaan. Juoma on valmis, kun se poreilee maltillisesti.