Luova johtaja Mari Ahokas sparraa ja mahdollistaa

Pitkän linjan trustilainen Mari Ahokas on nimetty Luovan arvotoimisto Trustin luovaksi johtajaksi.

Luovuus on yksi yrityksen arvoista, jopa osa sen nimeä.

– Luovuus on meillä osa kaikkea tekemistämme. Se ei ole yhden ihmisen henkilöitymä tai vain lisäosa joissakin projekteissa, vaan ajattelumme perusta. Sen arvoa voisimme korostaa enemmänkin, Mari toteaa.

Tuore luova johtaja ei halua näyttäytyä markkinointijargonia suoltavana karismaattisena guruna, joka tipauttaa asiakkaat polvilleen saarnoillaan.

– Tehtäväni muuttuessa AD:sta luovaksi johtajaksi olen pohtinut paljon, minkälaista luovaa johtajaa tarvitsemme.  Koska luovuus on osa koko toimiston ydintä, koen tärkeimmäksi tehtäväkseni sen mahdollistamisen jokapäiväisessä työssä parhaalla mahdollisella tasolla. Haluan sparrata, huolehtia luovan tiimin resursseista ja voimavaroista sekä varmistaa työhyvinvoinnin toteutumisen.

Uransa varrella Mari on oppinut luovilta johtajilta paljon: oman ajattelun haastamista, taitoa etsiä ja havaita uusia asiayhteyksiä, erilaisen kulman ja omaperäisen idean löytämistä.

– Samaan haluan pyrkiä itsekin. Roolini ei ole olla vastausten antaja tai oikeassa olija vaan tsemppaaja, joka kannustaa trustilaiset löytämään omat parhaat ratkaisunsa. Luovuus, hyvinvointi ja vapaus olla oma itsensä tekevät tilaa ajattelulle, ideoita syntyy paremmin ja viime kädessä asiakas hyötyy.

Marille luovuus tarkoittaa sitä, että astutaan itsestään selvimmän ratkaisun tuolle puolelle ja yritetään nähdä ratkaistava ongelma tai muotoiltava viesti mahdollisimman monesta näkökulmasta.

– Mainontaa tehdessä luovuus on kykyä luoda tuoreita, uniikkeja ja tarkoituksenmukaisia ideoita. Kun hyvä taso on jo saavutettu, haastamme itseämme tekemään vielä vähän enemmän. Uskallamme rohkaista myös asiakasta ajattelemaan vähän isommin ja haastaa totuttua tekemistä.