Lihaton lounas

Lihaton-perunalaatikko

2 kg Apetit Peruna-sipulisekoitusta
800 g Vegem seitan-kebabia
2 prk Creamy Cooking Onion
2 prk Creamy Cooking French Herbs
2 prk Creamy Cooking Original

Lisäksi

Järvikylän Rosmariinia ja Meiramia
suolaa
1 pss Porlammin Vege plus

Lado peruna-sipulisekoitusta ja Vegemiä vuorotellen uunipellille. Valuta päälle suolalla maustetut kaurakermat ja ripottele pinnalle Vege plus -vuustoraaste sekä yrttejä. Paista 1,5 h 200 °C:ssa, kunnes perunat ovat pehmenneet ja pinta on kauniin ruskea.

Papusalaatti

4 pss Apetit Vihreitä papuja
Lehtikaalia
Seesaminsiemeniä
Kurpitsansiemeniä

Yrttiöljy

Järvikylän Meiramia
Järvikylän Oreganoa
Järvikylän Rosmariinia
Järvikylän Basilikaa
Järvikylän Timjamia
2 dl Oliiviöljyä
Valkosipulin kynsi
Sitruunan mehu
suolaa

Poista lehtikaaleista lehtiruodit. Revi lehtiä pienemmiksi. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla. Sekoita. Paista 200 °C:ssa noin 5–10 minuuttia, kunnes lehdet ovat rapeita.
Kiehauta pavut nopeasti, valuta ja laita ne jääveteen.
Paahda siemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne poksahtelevat.
Mittaa yrttiöljyn ainekset tehosekoittimeen ja surauta seos silkkisen sileäksi. Tarkista suola.
Kaada öljy ja siemenet papujen sekaan ja sekoita. Kumoa salaatti tarjoiluastiaan ja koristele lehtikaalisipseillä.