Trust Tampere 050 438 2128

Trust Seinäjoki 050 438 2128

info@trust.fi

Teerenpeli

Vastuullisuuden viestiminen voittavaksi arvoksi

Teerenpeli Yhtiöt on vuonna 1994 toimintansa aloittanut yritys, jolla on omia ravintoloita, franchising-ravintolaketju ja kansainvälisestikin palkittu panimo & tislaamo.
Trust sanoitti Teerenpeli Yhtiöiden tekemisen asenteen niin, että se luo arvoa niin sisäistä toimintaa ohjaavana inspiraationa kuin asiakasarvon kiteyttävänä viestintänä. Vastuullisesti toimivalle yritykselle arvomaailman kiteyttäminen on samalla myös viestimistä vastuullisuudesta.

Keskelle lama-Suomea syntynyt Teerenpeli on alusta asti halunnut tehdä asiat laatua ja hyvää palvelua vaalien. Jo ensimmäisessä Teerenpeli-ravintolassa olut tarjoiltiin asiakkaille pöytiin. Vuotta myöhemmin perustettiin oma pienpanimo vastaamaan omia, oluelle asetettuja laatuvaatimuksia. Parhaista lähiraaka-aineista – Salpausselän puhtaasta pohjavedestä ja lähiohrasta – on sittemmin tislattu myös maailmanmaineeseen noussutta viskiä. Viimeistään kansainvälisessä alkoholikilpailussa saatu Vuoden viskitislaamo 2020 -tunnustus loi tarpeen kertoa yhtiön tavasta toimia niin, että maailmallakin ymmärrettäisiin, mitä tarkoittaa Teerenpeli.

 

Yrityksen arvojen, tavoitteiden, asenteen ja viestinnällisten tarpeiden perkaaminen yhdessä Trustin strategin kanssa loi ajatuksen reilusta pelistä. Se kiteytyi neljään sekä yrityksen toimintaa että viestintää ohjaavaan kulmakiveen. Niitä ovat paikallisuus, raaka-aine, ympäristö ja intohimo tekemistä kohtaan. Kulmakivet rytmittävät viestintää ja sen aiheita, luovat selkeät raamit toiminnan kehittämiselle ja kiteyttävät sisäisestikin ymmärrettäväksi sen, mitkä ovat Teerenpelin säännöt. Samalla ne luovat pohjan yrityksen vastuullisuusviestinnälle.

 

– Trust osasi sanoittaa sen, mitä me koemme olevamme ja miten meidän kannattaa itsestämme kertoa. Kun asiat saavat sanallisen muotonsa, niiden arvon ymmärtää uudella tavalla ja ne voivat aidosti ruveta ohjaamaan toimintaa niin, että tätä arvoa osataan vaalia ja jalostaa, kertoo Marianne Pyysing, toinen Teerenpeli Yhtiöiden perustajista ja yrittäjistä.