Trust suunnitteli pakkauksen Menestysreseptin Köftis-piirakalle

Jo viidettä kauttaan ruuduissa pyörivä Suomalainen menestysresepti on pudotellut ostoskoreihimme uutuuksia, joiden polku suomalaisten sydämiin poikkeaa muista elintarvikkeista. Trustin suunnittelupöydiltä vauhtia ovat hakeneet aiemmin kaura-siemenpyörykkä Boltsi, Kaurakas-kaurapasta sekä Jemma-säilykkeet. Tällä kertaa Trust tarttui lempeän mausteiseen Köftis-bulgurpiirakkaan, jonka Menestysresepti-finaaliin luotsasi Vöner-merkistä tuttu Siva Parlar. Jututimme Sivaa kisatunnelmista.

 

Miten päädyit osallistumaan Menestysresepti-kilpailuun?

Olin mukana myös viime kaudella Menestysresepti-kilpailussa. Tie katkesi semifinaaleihin, mikä harmitti todella paljon. Viikko ainakin meni sulatellessa asiaa. En ollut ajatellut osallistua uudestaan, kunnes matkustin yhteistyökuvioissa Kalajoelle Vähäsarja Oy:n Mari Palinin luokse, joka oli viime kaudella mukana kilpailussa Jemma-säilykkeillään. Mari kyseli, olenko hakemassa uudestaan mukaan. Jäin pariksi yöksi Kalajoelle ja selvästi ajatus kilpailusta jäi muhimaan mieleeni. Mietiskelin, mikä olisi se tuote, jonka voisi niin sanotusti vöneröidä. Palasin mietteissäni ruokiin, joita olin syönyt lapsuudessani ja ajattelin, että sieltä löytyy varmasti jotain, mitä ei Suomen markkinoilla ole. Sitten sain ahaa-elämyksen äitini leipomasta bulgurpiirakasta. Aamulla kerroin Marille, että minulla on Menestysresepti-tuote. Mari sanoi vain, että hyvä.

 

Miten Trust tuli kuvioihin?

Mari oli tehnyt Jemma-pakkaukset teidän kanssanne ja antoi suosituksen. Vaihtoehtoja oli kyllä useampia, mutta kun kuulin, että olitte tehneet muitakin Menestysresepti-tuotteita ja teillä on vankka kokemus elintarvikeasiakkaista, päätöstä ei tarvinnut miettiä kauan. Tiesin, että teillä on tieto kisan vaatimuksista ja tiukasta aikataulusta.

 

Miten kisataival eteni?

Kun tein päätöksen osallistumisesta, hakuaikaa kilpailuun oli jäljellä enää noin viikko. Täytin hakemukset, tein minuutin mittaisen pitchausvideon ja ajattelin vain, että nyt mennään. Kun päästiin semifinaaleihin asti, sitten tuli sellainen tunne, että jos tällä ei löydä läpi, Menestysresepti-kilpailut saavat minun puolestani olla. Oma twistinsä kilpailuun tuli, kun paikan päällä selvisi, että osallistujien joukossa oli toinenkin bulgurpiirakka. Syke huiteli 140:ssä, kun seisoimme kahdestaan tuomariston edessä ja tiesimme, että vain toinen meistä jatkaa finaaliin. Onneksi siinä kävi hyvin.

 

Miten pakkaussuunnittelu Trustin kanssa sujui?

Kun mietin suunnitteluprosessia, tuntuu, että itse tein aika vähän pakkauksen eteen. Ja se osoittaa, että te teitte paljon. Visio pakkauksesta oli olemassa, kun tapasimme ensimmäisen kerran aloituspalaverissa. Halusimme pakkaukseen äitini, jonka reseptistä Köftis on syntynyt. Mietimme yhdessä, miten Vöner saadaan yhdistettyä täysin uudenlaiseen tuotteeseen. Lopulta ratkaisu löytyi Vönerin valkoisesta nauhasta, joka toimii mainiosti myös Köftis-pakkauksessa. Kilpailun aiheuttama stressi oli kyllä koko ajan olemassa, mutta sitä helpotti se, että Trust veti projektia tosi hyvin eteenpäin. Tuotannon ja pakkausfirman kanssa tehtyä ”loppujumppaa”, seurasin lähinnä sivusta. Jännitti, kun menin tehtaalle katsomaan juuri saapuneita pakkausrullia, että ovatko mitat oikein. Mutta kyllä ne vain olivat.

 

Oletko itse seurannut kilpailua televisiosta?

Seurasin kilpailun viime kautta ja olen katsonut nytkin kaikki jaksot. Kilpailun aikana elää aikamoisessa kuplassa oman tuotteensa kanssa ja kanssakilpailijoita tavataan ainoastaan kuvauspäivinä. On hauska nähdä, mitä muut ovat puuhanneet omien tuotteidensa kanssa. Myös omaa polkua on kiva seurata – harvemmin sitä puolen vuoden työtään näkee dokumentoituna tv-sarjaksi.