EtusivuTyötMaitomaa

Vastuullisuus näkyväksi pellolta postaukseen

Vuosien mittaan vastuullisuuden rooli on kasvanut savolaismeijeri Maitomaan arjessa ja viestinnässä. Meillä on ilo toimia työssä kirittäjänä.

Ensimmäisenä meijerinä Suomessa Maitomaa julkaisi koko maidontuotantonsa hiilisorkanjäljen pellolta maitotölkkiin ja painoi sen pakkaukseen saakka. Muotoilimme viestit, laadimme tiedotteet havainnollistavine infograafeineen, kontaktoimme median ja mediatilaisuuden jälkeen listasimme mediaosumat.

Eläinten hyvinvointi on Maitomaalle ja sen maitotiloille sydämen asia. Kaikille Maitomaan tiloille on myönnetty yhteiseurooppalaisen mittausmenetelmän mukaisesta valvonnasta kertova Welfare Quality® -sertifikaatti. WQ-sertifiointi on kertalanseerausta suurempi asia – lehmien hyvinvointia tarkastellaan säännöllisesti lajityypillisten tarpeiden ja käyttäytymisen näkökulmasta. Poimimme monitahoisesta kokonaisuudesta aiheita ja viestimme käytännön toimista.

Nostimme Maitomaan verkkosivuille ja someen WQ-lehmä Prudencen, jonka arkeen ja siten sertifikaatin käytäntöön voi tutustua WQ:n eri osa-alueiden ohjaamina.

Prudencen navetassa -tunnus
Maitotilalta tölkkiin, hiilijalanjäljen muodostuminen