Missä Puhti?

Trustin toimistolla kaipaillaan nykyään Puhtia. Energiaa ja tarmoa kyllä riittää, mutta myynti- ja projektipäällikkö Eeva Niinimäen hupilinjainen ranskanbulldoggi vierailee toimistolla monen mielestä aivan liian harvoin.

Toimistokoirana Puhti on kerryttänyt kokemusta tekstiili- ja kosmetiikkatoimialoilta. Trustissa vastaan on tullut aivan uusia haasteita – uunivahdin tehtävään intohimolla suhtautuvaa Puhtia todella puhuttelee kaikki, mitä keittiössä tapahtuu. Elintarvikekuvauspäivät best.

Myynnin eri rooleissa tekstiili- ja kosmetiikka-alalla työskennelleelle Eevalle siirtyminen mainostoimistoon oli luontevaa – hän kertoo, että on aiemminkin aina sekaantunut markkinoinnin asioihin.

– Toimialasta riippumatta yritykset painivat samanlaisten ongelmien kanssa, ja on huojentavaa, että nyt voin tarjota niihin ratkaisuja.

Aiemmin tilaajan puolella työskennellyt Eeva korostaa priorisoinnin tarvetta.

– Ymmärrän, että monella on rajallinen markkinointibudjetti, ja haluan, että asiakkaani käyttää sen mahdollisimman hyvin. Haluan pohtia yhdessä, mikä tilanteessa on tärkeintä ja miten saavutetaan suurin hyöty. Läpinäkyvyys ja suoruus ovat yhteistyön perusta, Eeva linjaa.

Luota omaan tuotteeseesi

Eeva haluaisi tuoda kaikkiin yrityksiin kosmetiikkateollisuuden poikkeuksellisen luottamuksen omaan tuotteeseen.

– Kosmetiikkapuolella kilpailu on käsittämättömän kovaa. Menestyäkseen yrityksen täytyy luottaa omaan tuotekehitykseensä ja kun tuote tulee ulos, todetaan, että se on kaikkien aikojen paras. Tällöin myös tuotteen hyödyt on helppo kommunikoida.

Esimerkiksi menestyvien tekstiilibrändien vahvuuksista Eeva nostaa vahvan arvopohjan.

– Kun arvot on määritelty, niistä ei tingitä, perustuu arvopohja sitten vastuullisuuteen, luovuuteen tai johonkin muuhun. Sitä kautta rakentuu arvokas brändi, johon asiakkaat luottavat.

Suhteessa asiakkaisiin ja kollegoihin Eeva kokee olevansa rakentaja.

– Määrittely syntyi jossain workshopissa, ja se tuntui heti omalta. Haluan luoda jotain yhdessä asiakkaan kanssa. Tarpeen mukaan haastan sitä, missä järjestyksessä palikat pitää kasata ja samalla varmistan, että lopullinen tavoite pysyy kirkkaana mielessä. Ja yleensä lopullinen tavoite on suoraan tai epäsuoraan myynnin kasvattaminen.

Puhdin tavoite sen sijaan on palanen kurkkua tai pekonia.