Lomalle, mars!

49 tuntia tämän projektipäällikön kesäloman alkuun. Vähintään yhtä monta ajatusta jotka harhailevat päässä. Yritä tässä nyt sitten päästä lomatunnelmaan.

Lomallelähtö tapahtuu usein kovassa kiireessä ja moni tehtävä jää pakostikin kesken. Ihannetilanteessa lomatunnelmiin saisi laskeutua kaikessa rauhassa, mutta hektisessä nykymaailmassa sellainen jää usein vaan haaveeksi. Sen vuoksi haluan jakaa kanssanne muutaman vinkin, minkä avulla lomatunnelmiin on helpompi päästä:

  • Juuri ennen kuin jäät lomalle, listaa paperille neljä tärkeintä asiaa, jotka sinun pitää tehdä, kun palaat lomalta. Näin vältyt tuhlaamasta energiaasi työajatuksiin loman loppumetreillä, koska tiedät jo valmiiksi, mistä sinun on aloitettava ensimmäisenä päivänä töihin palattuasi.
  • Älä odota lomalta liikoja. Lomalla olisi hyvä antaa itselleen aikaa ja kokea jopa pitkästymistä. Monen työ on niin täyteen tupattua, että loman tulisi toimia selkeänä kontrastina työlle. Malta kuitenkin olla täyttämättä luppoaikaa liiallisella somen tai internetin selaamisella.
  • Hyväksy se, ettet ole heti lomatunnelmissa. Oravanpyörän päässään voi kuitenkin pysäyttää käyttämällä ajatusten sijaan aistejaan. Käytä muutama sekunti pelkkään aistimiseen: kuuntele lintujen laulua, tunne auringonsäteiden lämpö iholla tai kuuntele sateen ropinaa. Maistele kylmää valkoviiniä.
  • Vaihda maisemaa ja tee se heti lomasi alussa. Se, että pääsee pois normaaleista arjen ympyröistä tekee jokaisen pääkopalle hyvää. Maisemanvaihdoksen ei tarvitse aina tarkoittaa ulkomaanmatkaa, vaan se voi olla vaikka viikonloppu ystävien luona. Jos lähdet matkalle, mene Italiaan.

Ihanaa kesän aikaa kaikille! ☺