Maalaistoast

Reseptit

08/01/2017

 

BRIE-MANSIKKAMAALAISTOAST

maalaisvehnäleipä
tilkka hyvää oliiviöljyä
400 g briejuustoa
mansikoita
rucolaa
balsamico-kastiketta

Leikkaa leipä muhkeiksi viipaleiksi ja puolita ne. Paahda leipäviipaleita oliiviöljyssä paistinpannulla, kunnes ne ovat kullankeltaisia. Nostele kuuman leivän päälle brieviipaleita, ripottele päälle mansikkaviipaleita ja rucolaa. Pirskottele pinnalle balsamico-kastiketta ja nauti!

KUUSENKERKKÄ & MUSTAHERUKANLEHTI -JÄÄTEE

1 l vettä

2 ps vihreää teetä

1 dl kuusenkerkkiä

1 dl mustaherukanlehtiä

1 sitruuna

jääpaloja

Kaada lähes kiehuva vesi teepussien, kuusenkerkkien ja mustaherukanlehtien päälle. Anna hautua n. 3 min. Purista joukkoon sitruunan mehu. Jäähdytä ja nauti jääpalojen kanssa.

PS: Muista kysyä maanomistajan lupa kuusenkerkkien poimimiseen.

 

 

JÄÄBANAANIPIRTELÖ (4:lle)

4 kypsää banaania

1 dl mustikoita

200 g maustamatonta jogurttia

jääpaloja

tuoretta minttua

Pilko banaanit pakasterasiaan ja pakasta yön yli. Kaada jäiset banaanit, mustikat ja jogurtti blenderiin, sekoita tasaiseksi. Lisää halutessasi jääpaloja ja koristele mintulla.

Jaa tämä artikkeli: