Lihaton lounas

01/10/2018

Lihaton-perunalaatikko

 

2 kg Apetit Peruna-sipulisekoitusta

800 g Vegem seitan-kebabia

2 prk Creamy Cooking Onion

2 prk Creamy Cooking French Herbs

2 prk Creamy Cooking Original

 

Lisäksi 

Järvikylän Rosmariinia ja Meiramia

suolaa

1 pss Porlammin Vege plus

 

Lado peruna-sipulisekoitusta ja Vegemiä vuorotellen uunipellille. Valuta päälle suolalla maustetut kaurakermat ja ripottele pinnalle Vege plus -vuustoraaste sekä yrttejä. Paista 1,5 h 200 °C:ssa, kunnes perunat ovat pehmenneet ja pinta on kauniin ruskea.

 

Papusalaatti

 

4 pss Apetit Vihreitä papuja

Lehtikaalia

Seesaminsiemeniä

Kurpitsansiemeniä

 

Yrttiöljy

Järvikylän Meiramia

Järvikylän Oreganoa

Järvikylän Rosmariinia

Järvikylän Basilikaa

Järvikylän Timjamia

2 dl Oliiviöljyä

Valkosipulin kynsi

Sitruunan mehu

suolaa

 

Poista lehtikaaleista lehtiruodit. Revi lehtiä pienemmiksi. Valuta päälle öljyä ja mausta suolalla. Sekoita. Paista 200 °C:ssa noin 5–10 minuuttia, kunnes lehdet ovat rapeita.

Kiehauta pavut nopeasti, valuta ja laita ne jääveteen.

Paahda siemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne poksahtelevat.

Mittaa yrttiöljyn ainekset tehosekoittimeen ja surauta seos silkkisen sileäksi. Tarkista suola.

Kaada öljy ja siemenet papujen sekaan ja sekoita. Kumoa salaatti tarjoiluastiaan ja koristele lehtikaalisipseillä.

Jaa tämä artikkeli: